Google VR-platform Daydream start ‘binnen enkele weken’

Eerder deze week bracht Google Android 7.0 Nougat uit – met daarin alvast de basis voor VR-platform Daydream. Het lijkt daarom een kwestie van tijd totdat Google de eerste Daydream-ondersteunde producten de wereld in helpt. Dat lijkt Bloomberg te benadrukken. Volgens de nieuwswebsite wil Google Daydream namelijk in “de komende weken” de wereld in helpen, door bijvoorbeeld speciale VR-video’s te maken met Hulu en YouTube-sterren.

Met het initiatief wil Google ervoor zorgen dat er flink wat meer VR-content voor smartphones beschikbaar is dan nu het geval is. Dat probeert Google al langer met bijvoorbeeld de VR-modus in YouTube, maar met Daydream moet virtual reality een serieuzer platform gaan worden.

Daydream bestaat daarom uit een speciale VR-modus binnen Android Nougat, maar ook uit een eisenpakket voor smartphone-fabrikanten om hun smartphones geschikt te maken voor Daydream. Daarnaast heeft Google een ontwerp gedeeld voor een Daydream-bril en een bijbehorende controller, waar bedrijven mee aan de slag kunnen.

We zijn slechts een week verwijderd van technologiebeurs IFA in Berlijn – en ik vermoed dat we daar ook de nodige Daydream-ondersteunende smartphones zullen tegenkomen. IFA richt zich immers voornamelijk op consumentenelectronica, waaronder mobiele telefoons, wat het de ideale plek maakt om dit nieuwe VR-platform voor Android te omarmen. En dat niet alleen: Google’s Tango AR-platform kan ook wel eens een verrassend grote rol tijdens IFA gaan spelen.