Samsung stopt tijdelijk met productie gevaarlijke Galaxy Note 7

Samsung stopt tijdelijk met de productie van de Galaxy Note 7. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van ingewijden. De actie volgt na de terugroepactie van 2,5 miljoen apparaten, waarvan de batterij oververhit kon raken. Maar ook met vervangende toestellen zijn inmiddels meerdere incidenten bekend.

Als gevolg daarvan hebben meerdere grote telefoonproviders in de Verenigde Staten laten weten geen vervangende Galaxy Note 7 te leveren aan klanten die hun oude toestel komen inleveren. Gebruikers kunnen hun toestel wel inleveren en vervolgens een andere smartphone uitkiezen of hun geld terugkrijgen.

Afgelopen week ontbrande een vervangen Galaxy Note 7 in een vliegtuig. Volgens The Verge hebben er vorige week in de Verenigde Staten nog twee andere incidenten plaatsgevonden met vervangende smartphones. De veiligheidscommissie voor consumentenproducten, CPSC, zegt tegen The Wall Street Journal dat het echter nog niet heeft kunnen bevestigen dat het om vervangende toestellen gaat.

Samsung heeft het stopzetten van de productie van zijn smartphone besloten in samenwerking met consumentenorganisaties in Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten.

Update: Samsung heeft het nieuws middels een statement bevestigd.