L’Oréal maakt VR-app om kappers op te leiden

Bij kappers denk je misschien niet direct aan virtual reality, maar L’Oréal zet er toch echt op in. Het bedrijf maakte namelijk een opleidingsprogramma in virtual reality, in samenwerking met 8i en Matrix, schrijft Venturebeat. Op die manier zouden haarstylisten niet langer op dure trainingen te hoeven, maar thuis kunnen oefenen met de VR-app.

De app moet onderdeel worden van de Matrix Academy, wat een trainingsprogramma is voor haarstylisten. In totaal zijn er dertig in de Verenigde Staten en volgend jaar moeten dit er nog meer worden. De eerste testen waren overwegend positief, laat het bedrijf weten.

In de app zie je fotorealistische hologrammen, die je ziet in een room-scale volumetric VR-ervaring. Een room-scale volumetric VR-ervaring laat je volledig vrij in je bewegingen, waardoor je echt het gevoel hebt dat je in de kamer bent. Bovendien kun je alles vanuit iedere hoek bekijken, wat wel zo handig is als je iemand moet knippen.

Een grote uitdaging is het creëren van haar in de app, omdat het vaak moeilijk is om dit precies goed te doen in 3D. Maar de technologie van 8i is geoptimaliseerd voor precies dit soort precisie bij menselijke details. Zodra de kapper klaar is met het knippen en stylen van het haar, komt er een before- en after-hologram van het model.

De eerste lessen moeten volgend jaar beginnen bij 25 Matrix Academies in de Verenigde Staten. De bedoeling is dat het uiteindelijk een wereldwijd programma wordt.