Tesla krijgt concurrentie van Porsche: De Mission E is een elektrische auto met eyetracking maar zonder zijspiegels

Tesla krijgt er een concurrent bij en niet zomaar één. Porsche werkt op dit moment aan een volledige elektrische auto, genaamd Mission E, en die zou in 2020 op de markt moeten komen.

In 2015 kreeg Porsche groen licht om te beginnen met bouwen van de elektrische auto. De conceptauto werd toentertijd al getoond op de Frankfurt Motor Show, maar nu is het bedrijf ook echt bezig om deze te testen en bouwen.

De Mission E kan binnen 3,5 seconden op een snelheid komen van ongeveer 100 km/u. Om even een vergelijking te maken met autofabrikant Tesla is de nieuwe Model S in 2,4 seconden op een snelheid van 95 km/u,

Daarnaast kan de Mission E 500 kilometer rijden op een volledig opgeladen accu. Porsche heeft de oplaadpoort aan de voorkant ingebouwd, net achter het linkervoorwiel. Volgens de autofabrikant kan de auto binnen 15 minuten voor 80 procent zijn opgeladen.

Porsche Mission E

Eyetracking

De auto heeft een OLED-display met een eyetracking-systeem, zodat de bestuurder maar naar het dashboard hoeft te kijken om een menu te activeren. De bestuurder kan met een knop op het stuur de selectie bevestigen of niet. De display houdt ook de zitpositie van de bestuurder in de gaten. Zodra de bestuurder zijn stoel bijvoorbeeld naar achteren zet of een stukje omhoog, dan verschuift het paneel mee zodat het op ooghoogte van de bestuurder blijft.

Een ander opvallend puntje aan het design van de auto is dat er geen zijspiegels zijn. Deze zijn vervangen door camera’s en door middel van livestreams wordt de omgeving van de auto weergegeven op de displays binnenin de auto.

Of al deze technische snufjes ook daadwerkelijk in de futuristische auto komen, is nog niet zeker. Maar tot die tijd kunnen we even genieten van deze foto’s.

Porsche Mission E

Porsche Mission E

Porsche Mission E

Porsche Mission E

Porsche Mission E