‘Facebook wil nog meer gaan concurreren met televisie via eigen tv-app’

Facebook werkt aan een televisie-app om video’s af te spelen. Dat schrijft The Wall Street Journal [€] op basis van ingewijden. Met de app wil het sociale medium zijn positie als videobedrijf versterken. Het bedrijf wordt met zijn andere videoplatformen, zoals Facebook Live, ook al gezien voor een concurrent van traditionele televisie.

Volgens The Wall Street Journal is het bedrijf ook al in gesprek met mediabedrijven om tv-programma’s op zijn platformen uit te zenden. De app die Facebook daarvoor ontwikkelt, zou daaraan kunnen bedrijven. Bezitters van een settopbox, zoals Apple TV, zouden de programmering makkelijk op hun tv kunnen bekijken.

De krant schrijft verder dat de traditionele advertentieruimte op Facebook, de newsfeed, zijn maximale capaciteit bereikt heeft. Daarom moet het bedrijf op zoek naar andere platformen als het wil blijven groeien. Advertenties op de tv, een markt die volgens The Wall Street Journal in de Verenigde Staten 70 miljard dollar omvat, kunnen daar aan bijdragen.

Mediabedrijven

Ingewijden van mediabedrijven zeggen tegen The Wall Street Journal inderdaad in gesprek te zijn met het sociale medium. Volgens de krant zouden de video’s al snel richting de tien minuten in lengte kunnen gaan. De mediabedrijven zouden de video’s ook specifiek voor het sociale netwerk kunnen maken.

Vorig jaar focuste Twitter zich ook al sterk op traditionele mediabedrijven. Het sociale medium sloot onder meer deals met Bloomberg en CBS News.