3,2 miljoen bankpassen in India geskimd

De bankpassen van 3,2 miljoen klanten in India zijn geskimd. Dat meldt The Economic Times. Volgens de krant zullen de getroffen banken hun klanten vragen de pincode te veranderen of de bankpassen vervangen. De nationale Payments Council of India onderzoekt de zaak nadat meerdere banken gemeld hebben dat er in China met de kaarten ongeautoriseerde transacties plaatsvonden.

De overgrote meerderheid van de getroffen kaarten (2,6 miljoen) maakt gebruik van de diensten Visa en MasterCard. De overige 600.000 kaarten vielen onder RuPay, een Indiase aanbieder. De betaalgegevens van de kaarten zouden gekopieerd zijn door malware op de systemen van elektronicafabrikant Hitachi Payment Services.

Het merk maakt onder andere geldautomaten. Een van de getroffen banken zegt tegen The Economic Times dat het zijn klanten waarschuwt terughoudend te zijn om gebruik te maken van pinautomaten die niet direct aan zijn bank zijn gekoppeld. Ook andere banken vermoeden dat het skimmen via losstaande pinautomaten gebeurd is.