Microsoft Band 2 met gebogen scherm uitgelekt in aanloop naar aankondiging volgende week

Microsoft Band 2

Microsoft kondigt volgende week dinsdag waarschijnlijk een nieuwe wearable aan: de Microsoft Band 2. De Spaanstalige site Microsoft Insider wist zijn hand te leggen op gerenderde afbeeldingen van de opvolger van de Microsoft Band. Het eerst was opvalt is dat het apparaat veel lijkt op de Samsung Gear Fit door het langwerpige, gebogen scherm.

De wearable zou, net als zijn voorganger, vol zitten met sensoren die onder meer gebruikt kunnen worden voor gezondheidsfuncties. Naast een stappenteller, zou de Band 2 uitgerust zijn met een hartslagmeter, gps-ontvanger, uv-meter en een galvanic skin response-sensor. Die laatst kan onder meer gebruikt worden voor een indicatie van het stressniveau van de gebruiker. Ook zou de wearable in staat zijn te herkennen wanneer je de trap oploopt, iets wat de vorige versie nog niet kon.

Ondanks de uitgebreide lijst van functionaliteiten, kreeg eerste versie van de Microsoft Band, die een jaar geleden uitkwam, de nodige kritiek. Onder meer door het rechte langwerpige scherm dat niet lekker om de pols zat en de batterijen die aan de zijkant in de polsband zaten, zorgden er voor dat hij niet lekker zat. Met het nieuwe ontwerp zouden die problemen zijn opgelost. De eerste Microsoft Band is nooit in Nederland op de markt gekomen; het is afwachten of daar met de opvolger verandering in komt.