3D gezichtsherkenning software op OS Sochi 2014

Op de Olympische Spelen in Sochi volgend jaar wordt gewerkt met de nieuwste beveiligingstechnologieën. Zelfs 3D identificatie wordt ingezet om het hoogste niveau van beveiliging te behalen. De Broadway 3D is in staat om binnen 2 seconde iemand te identificeren op basis van een gezichtsscan.

De Broadway 3D, ontworpen door de Artec Group, heeft een database met 3D scans van gezichten, waar gezocht wordt voor een match met de persoon die gescand wordt door het apparaat. De Broadway 3D ‘herkent’ als het ware deze mensen. Het apparaat kan mensen ‘herkennen’ ongeacht of dat deze lopen of rennen, een bril of petje dragen, onafhankelijk van leeftijd en lengte.

Er kan zelfs onderscheid gemaakt worden tussen identieke tweelingen. De Broadway 3D scant een gezicht op 40 duizend punten, waardoor het apparaat een grotere precisie heeft dan het menselijk oog. Staat iemand niet in de database, dan wordt hij of zij direct tegengehouden.

Voor de Winterspelen 2014 zijn deze apparaten geïnstalleerd op het vliegveld van Sochi. Het systeem zal niet gebruikt worden voor bezoekers van de Spelen, maar voor identificatie van medewerkers van het vliegveld. De medewerkers worden gecheckt op een toegangskaart en met de gezichtsherkenningssoftware. Als deze informatie overeen komt, krijgt de medewerker toegang tot het vliegveld. Zo niet, dan gaan direct alle alarmbellen af.