3D-hologrammen uit Star Wars nu ook in je eigen woonkamer

De 3D-hologrammen uit Star Wars, zoala Prinses Leia die haar ingesproken boodschap het heelal doorstuurt, zijn lang het ultieme voorbeeld geweest van ‘futuristische tech’. Tot vandaag, want vanaf nu kun je zelf aan de slag met een hologram! Holla!

Het BLEEN Projection System is speciaal ontwikkelt voor de consumentenmarkt en kan een hologram projecteren van wel 2,5 meter hoog. Alles past in een futuristisch vormgegeven ei, zonder spiegels of speciale lenzen en past met gemak op je eigen bureau. En dat voor nog geen $400!

bleen-2

Het grootste nadeel van de huidige versie van BLEEN, is dat het voor nu slechts om een projector gaat. Je kunt dus nog geen projectie van jezelf opnemen of real-time converseren met je BFF via de technologie. De projector maakt gebruik van een gesloten ‘winkel’ waar je content uit kunt downloaden, wat toch weer een tikkeltje zonde is.

Daarentegen ziet het aanbod van games en sporttoepassingen er in de introductievideo wel lekker uit. We zien een familie een bordspelletje spelen, twee vrienden een racegame spelen en een meneer druk in de weer met een holografische boks simulatie. Vooral bij de racegame moet ik (wederom) aan de film Her denken.

boks_BLEEN

Helaas is het nog maar de vraag of we het BLEEN Projection System ooit in het echt mogen gaan bewonderen. Het bedrijf is intussen al een flinke tijd onderweg met hun campagne op Indiegogo, maar terwijl de handjes dan misschien wel de lucht in gaan bij het idee, blijven de credit cards vooral opgeborgen.

Hoe dan ook: wat een prikkelend concept eigenlijk…