Deze 3D-printer moet astronauten op ruimtestation ISS helpen

Je weet dat 3D-printen populair wordt, als ze het zelfs in de ruimte beginnen te doen. NASA stuurt volgens WIRED een speciale 3D-printer naar ruimtestation ISS. Deze printer kan zelfs zonder zwaartekracht producten afdrukken. Die moet het leven in de ruimte een stuk makkelijker gaan maken.

De Zero-Gravity 3D-printer moet ervoor zorgen dat kleine onderdelen niet langer de ruimte ingeschoten hoeven te worden. In plaats daarvan kunnen astronauten deze onderdelen zelf afdrukken. Er wordt ook gewerkt aan een recyclemachine die zonder zwaartekracht werkt, waarmee het materiaal van 3D-printsels opnieuw gebruikt kan worden.

Wil je dezelfde 3D-printer die NASA gebruikt? Dat kan, maar je moet dan wel tussen de 6000 en 30.000 dollar betalen per afdruk. Printen zonder zwaartekracht is kennelijk een stuk duurder dan een gewone 3D-printer. Made in Space, de bouwer van de printer, heeft ook apparatuur in de maak voor bijvoorbeeld ziekenhuizen.

Het bedrijf wil op termijn ook robots bouwen, die grotere materialen aan elkaar kunnen zetten. Zo wil Made in Space bijvoorbeeld met robots satellieten vanuit de ruimte bouwen. Dan hoeft NASA alleen nog maar de benodigde apparatuur de lucht in te sturen.