40.000 LED-lampjes maken van een Lexus een rijdende discobal

Nee, het is geen grap. Deze unieke Lexus IS is versierd met -jawel- 41.999 LED-lampjes. De auto kan veranderen van kleur, design en je kunt zelf animaties op je auto laten verschijnen. Zo maak je wel indruk op je werk elke morgen!

De rijdende discobal is speciaal gemaakt voor de videoclip van het nummer Be The One van Dua Lipa. Zij wilde graag een auto met een ‘onderscheidend karakter’. Dus waarom special effects gebruiken als je ook meer dan veertigduizend LED lampjes op een auto kan versieren? Zo dacht Lexus dus ook en zij kwamen met de naam Lexus LIT IS.

Om het nog spectaculairder te maken, reageren de duizenden LED-lampjes op muziek in de modus Music Viz. Lexus heeft de auto verschillende modi gegeven, waardoor de lampjes meerdere standen hebben. In de modus Attract speelt de auto voorgeprogrammeerde lichtgraphics af en in de Gesture-modus kunnen animaties met de hand worden aangestuurd.

Nog een leuk detail: leg alle LED-lampjes achter elkaar en je krijgt een lengte van bijna 800 meter. Dus denk maar niet dat LED-lampjes als lak een standaard optie wordt bij de aankoop van een nieuwe Lexus…