50 jaar Rolling Stones concerten in kaart gebracht

Vijftig jaar and counting, want de rockers van de Rolling Stones staat nog steeds op het podium. Mocht dat nog niet opmerkelijk genoeg zijn, kijk dan eens naar de verschillende cijfers die er aan zo’n recordtijd hangen. Het team van CartoDB deed precies dat en kwam met een indrukwekkende visualisatie.

Want in die afgelopen vijftig jaar gaf de band maar liefst 1300 verschillende concerten over de gehele wereld. Daarvoor moesten zij bijna 1.000.000 kilometer reizen. Let wel, dat is zo’n 25 keer de Aarde rond.

Om hun nieuwe versie van CartoDB te testen, ging een team binnen het gelijknamige bedrijf aan de slag om met hun nieuwe product de gegevens rond de Stones te visualiseren. “We scraped the Stones’ tour data from Wikipedia, and then imported it into CartoDB 2.0. After that we mixed in Reveal.js, a pretty awesome library for making presentations in pure html, with CartoDB.js.“, aldus de makers.

Volgens de makers ook slechts een paar regels code, maar dat mag je zelf beoordelen. Je kunt de code namelijk hier “forken” en naar eigen inzicht remixen! Bekijk hier het eindproduct!