HYP3R maakt data inzichtelijk voor bedrijven via social media updates

HYP3R is een van de startups die genomineerd is voor SXSW Accelerator. HYP3R is een platform dat het voor bedrijven gemakkelijk maakt om potentiële klanten op specifieke locaties op een persoonlijk niveau te kunnen bereiken, en is samen met Parknav en Preteckt genomineerd in de categorie Enterprise & Smart Data.

De startup maakt potentiële klanten inzichtelijk voor bedrijven door middel van de gigantische hoeveelheid aan social media updates te analyseren die bijvoorbeeld tijdens events en sportwedstrijden worden gedeeld. De meerderheid van deze berichten wordt vaak geplaatst zonder hashtags, waardoor het voor marketeers moeilijk is om ook deze groep te bereiken met hun advertenties. Door de technologie die HYP3R gebruikt kan de startup juist deze groep inzichtelijk maken voor de marketeers.

Het bedrijf wist vorige maand de jury van de 1st And Future-wedstrijd van TechCrunch ook al te overtuigen. Daarbij stelde HYP3R voor de technologie in te zetten bij sportstadions. Via deze data kunnen marketeers de bezoeker daarna persoonlijk bereiken door bijvoorbeeld een berichtje te sturen met “Welkom in de arena”, als de bezoeker daar bijvoorbeeld voor het eerst is. Daarnaast gebruikt HYP3R de data om vaak terugkomende bezoekers te identificeren of waardevolle sociale media beïnvloeders in kaart te brengen. Hiermee kan bijvoorbeeld de strategie van een bedrijf aangepast en verbeterd worden of gekeken worden naar de interesses van vaak terugkomende bezoekers.