7 miljoen kijkers voor Spanje – Nederland, 8 miljoen tweets tijdens de wedstrijd

7 Miljoen mensen keken gisterenavond live naar de historische overwinning van het Nederlands elftal op wereldkampioen Spanje. Daarmee was de wedstrijd niet de meest bekeken openingswedstrijd op een EK of WK ooit, dat was in 2004 de wedstrijd Nederland – Duitsland met 7,5 miljoen kijkers.

tweets-nederland-spanje-1Ook Twitter maakte gisteren gelijk data bekend over hoe de wedstrijd online beleefd was: Tijdens de wedstrijd werden ruim 8,3 miljoen tweets geregistreerd. Piekmomenten van de avond waren het fabuleuze doelpunt van Robin van Persie, de 3-1 van Stefan de Vrij en het 5e doelpunt van de Nederlanders door Arjen Robben. Op deze 3 momenten registreerde Twitter respectievelijk 183.000, 181.000 en 125.000 tweets per minuut.

tweets-per-minuut-nederland-spanje

De schlemiel van de avond, Spanje keeper Iker Casillas was aan de kant van de Spanjaarden overigens niet de meest genoemde speler op Twitter, dat was namelijk verdediger Gerard Piqué. Een derde plek werd ingenomen door Sergio Busquets. Bij de Nederlanders waren Robin van Persie, Arjen Robben en Stefan de Vrij gedurende de avond de meest besproken voetballers.

spelers-twitter-nederland-spanje

Meer live WK statistieken op Twitter zijn te volgen via @TwitterData.