De 7 om 7: Hackers stelen miljoenen van centrale bank Bangladesh dankzij goedkope routers

7 om 7

De vrijdag zit er weer op en dus zetten we nog even het laatste nieuws en de meest interessante artikelen voor je op een rij in een nieuwe 7 om 7. Het is ook meteen de laatste 7 om 7. We blijven elke werkdag een overzicht van nieuws en achtergrondstukken aanbieden, maar dat doen we voortaan iets later op de avond! Voor nu onder meer aandacht voor: China haalt boeken- en filmwinkel Apple offline en hoe Fitbit hét ding werd bij grote Amerikaanse bedrijven.

Hackers stelen miljoenen van centrale bank in Bangladesh dankzij goedkope routers

Ruim 70 miljoen euro hebben hackers gestolen van de centrale bank in Bangladesh, omdat die geen firewall had en goedkope, tweedehands routers gebruikte.
Lees verder op Business Insider

China haalt boeken- en filmwinkel Apple offline

iTunes Movies en de iBooks Store zijn niet meer te gebruiken in China. Apple voldoet namelijk niet aan de regels die onlangs zijn ingevoerd.
Lees verder op Reuters
Google AMP

Google AMP heeft ontzettend veel potentie

Facebook heeft Instant Articles en Google heeft AMP. Je hoort meer over die eerste dan die tweede, terwijl Google AMP misschien wel belangrijker is.
Lees verder op Numrush
tor

1 miljoen mensen Facebooken via beveiligde Tor-verbinding

Afgelopen maand hebben maar liefst 1 miljoen gebruikers Facebook bezocht via de special Tor-versie van de site. Hierdoor kunnen mensen op Facebook, als deze site is...
Lees verder op Facebook over Tor

Hoe Fitbit hét ding werd bij grote Amerikaanse bedrijven

Een reeks grote bedrijven binnen hun personeel Fitbits aan via gezondheidsprogramma's. Dat biedt kansen, maar roept ook vragen over privacy op.
Lees verder op Fast Company
FBI

FBI betaalde hacker meer dan miljoen euro voor toegang tot iPhone terrorist

De FBI heeft uiteindelijk zonder de hulp van Apple toegang gekregen tot de iPhone van de San Bernardino-terrorist, maar daar zat wel een prijskaartje aan.
Lees verder op Numrush
Apple car

‘Verhaal dat Apple voor 40 miljoen dollar aan goud uit oude iPhones haalt klopt niet’

Apple zegt voor 40 miljoen dollar aan goud uit oude iPhones te hebben gehaald in een jaar tijd. De werkelijkheid zou echter compleet anders zijn.
Lees verder op http://motherboard.vice.com/read/apple-does-not-melt-iphones-into-gold