De 7 om 7: Wordt de Tesla Model 3 grotendeels zelfrijdend?

Elke avond om 19:00 uur vatten we alvast de dag voor je samen in de vorm van zeven artikelen. Nieuws van die dag, maar ook interessante achtergrondartikelen. Vandaag bijvoorbeeld een interview met Microsoft-CEO Satya Nadella, maar ook nieuws over een database met persoonsnummers 49 miljoen Turken die online is gezet.

Wordt de Tesla Model 3 grotendeels zelfrijdend?

Tesla-baas Elon Musk lijkt daar wel op te hinten. Het stuur en dashboard dat vrijdag werden getoond zijn nog niet definitief. De auto krijgt een 'ruimteschipachtige'...
Lees verder op Numrush

Database met persoonsnummers 49 miljoen Turken online geplaatst

Naam, adres, geboortedatum en persoonsnummer van 49 miljoen Turken zijn online geplaatst op een Roermeense server. Of de data echt is, is nog niet bevestigd.
Lees verder op The Guardian
Satya Nadella

Microsoft-CEO Satya Nadella: ‘Ik ga terug naar de core focus van ons bedrijf’

Microsoft focust zich steeds minder op hun eigen platformen en zet in op diensten, waaronder Cortana en chatbots. Zo bleek vorige week. Business Insider sprak met CEO Nadella.
Lees verder op Business Insider
George Hotz auto

Hacker George Hotz haalt miljoenen op voor zelfrijdende auto

Hij bouwde een zelfrijdende auto in zijn garage: voormalige iPhone-jailbreaker George Hotz. Hij heeft nu een investering van 3,1 miljoen euro binnengehaald.
Lees verder op Numrush

Het verhaal achter de Panama Papers

Het is de grootste hoeveelheid documenten die ooit vrij is gekomen dankzij klokkenluiders: 2,6 terabyte aan documenten. Het verhaal achter het lekken van deze Panama Papers.
Lees verder op Wired

T-Mobile laat klanten deel databundel gebruiken in het buitenland

Stap voor stap worden roamingkosten in de EU afgeschaft. Daarom mogen T-Mobile klanten voortaan tot 250 MB uit hun databundel gebruiken in het buitenland.
Lees verder op Numrush
James Park van Fitbit

Fitbit CEO James Park: ‘Apple Watch kan te veel’

Volgens de baas van Fitbit heeft de Apple Watch teveel functionaliteiten. Volgens hem is nooit goed uitgelegd met welke reden mensen een Apple Watch zouden dragen.
Lees verder op The Telegraph