Dankzij de app Holo van 8i kun je hologrammen bekijken op je smartphone

Kun je niet wachten tot je echte, realistische hologrammen kunt zien? Dan heb ik goed nieuws voor je, want het bedrijf 8i is precies hier mee bezig. De startup heeft al een aantal van zijn fotorealistische hologrammen laten zien, maar later dit jaar kan vrijwel iedereen met een smartphone er mee aan de slag, schrijft Fast Company.

Dit wordt mogelijk met Holo, een nieuwe app van 8i. Het doel is dat diverse creatievelingen, bijvoorbeeld muzikanten, beroemdheden en diverse merken, hun eigen content met hologrammen gaan maken en beschikbaar maken. Wat zij maken kun je dus straks in augmented reality bekijken, via je smartphone.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van volumetric capture, een technologie waarbij je fotorealistische menselijke avatars in virtual en augmented reality kunt zetten. De technologie werd eerder al gebruikt bij trainingen van L’Oréal.

Google Tango

Nadeel is wel dat Holo in eerste instantie alleen beschikbaar wordt voor telefoons met Google Tango, wat er nog niet veel zijn. Later moeten de app ook naar andere telefoons komen.

Overigens kun je nog niet zelf een hologram gaan maken. Alle beelden moeten namelijk gemaakt worden in de studio van 8i in Los Angeles. Daar beschikken ze over alle technologie die hiervoor nodig is. De bedoeling is wel dat er later meer van dit soort studio’s komen, zodat ook anderen er mee aan de slag kunnen.

Uiteindelijk moet iedereen alle benodigdheden kunnen kopen om zijn eigen studio te maken. Dan zou je dus ook hologrammen van jezelf en je vrienden kunnen maken. Maar eerst moet de app maar eens beschikbaar komen.