Aanrader: Met deze app vind je nieuwe apps op basis van je voorkeuren

De gratis app Tappd probeert je te helpen bij het vinden van apps in de App Store. Inmiddels zijn er meer dan een miljoen apps beschikbaar wat het zoeken naar een nieuwe app niet bepaald makkelijk maakt. Tappd helpt je om die ene naald in de hooiberg te vinden.

Met deze app kun je zien welke apps andere gebruikers aanbevelen. De eerste keer dat je Tappd gebruikt moet je een aantal categorieën selecteren. Vervolgens zal de app aanbevelingen doen op basis van je voorkeuren en de mensen die je volgt.

De suggesties zijn soms overduidelijk – zoals bijvoorbeeld Evernote – maar soms ook nieuwer en meer obscuur zoals bijvoorbeeld Ultravisual. Je kunt op een app klikken en vervolgens een mini-review achterlaten om deze te adviseren aan anderen. Vervolgens verschijnt deze aanbeveling op je profiel zodat anderen kunnen zien welke apps jij graag gebruikt of juist afraadt.

Als je graag aanbevelingen wilt voor nieuw apps op basis van je voorkeuren dan moet je Tappd zeker proberen. Bovendien kun je vrienden eenvoudig naar je profiel verwijzen wanneer ze je vragen om suggesties. Vooralsnog is Tappd alleen (gratis) te downloaden via de App Store maar er zal binnenkort ook een Android en Windows versie komen volgens de website.