ABN Amro investeert in blockchaintechnologie voor bitcoin

De Europese Unie gaat zich dan misschien nog niet bezighouden met bitcoin, maar de Nederlandse bank ABN Amro lijkt wel de nodige interesse te hebben. Zo heeft ABN geïnvesteerd in Digital Asset Holdings, een Amerikaans bedrijf dat de blockchaintechnologie voor onder andere Bitcoin ontwikkelt.

Hoeveel ABN Amro in het bedrijf investeert is nog onduidelijk, maar volgens Emerce gaat het om vermoedelijk rond de 5 procent.

Hoewel je (nog( niet met Bitcoin bij je lokale bank terecht kunt, onderzoeken banken alvast voorzichtig de potentie van de blockchain-technologie achter de Bitcoin. Dat doet ABN door nu te investeren in een bedrijf dat zich indirect met blockchains bezighoudt, terwijl ING Bank samen met andere internationale banken onderzoek doet. De Nederlandsche Bank is in de tussentijd in gesprek met allerlei financiële instellingen over het gebruik van blockchains.

Hoewel klanten nog maar weinig hebben aan dit soort initiatieven, laat het wel zien dat banken serieus kijken naar de mogelijkheden van de technologie. De kans is hierdoor aanzienlijk groter dat we op een dag wel onze Bitcoin bij de bank kunnen achterlaten of dat er op andere manieren van de technologie gebruik van zal worden gemaakt. Dirk schreef hier eerder al een uitgebreid stuk over.