Acer onthult twee nieuwe 360 graden-camera’s: Holo360 en Vision360

Holo360-en-Vision360-Acer

Tijdens de techbeurs IFA in Berlijn heeft Acer twee nieuwe 360 graden-camera’s gepresenteerd. Het gaat om de Holo360 en de Vision 360. Beide camera’s hebben een eigen 4G-verbinding, maar hebben wel ieder een eigen doeleinde.

Met de Holo360 kun je 6,9K foto’s en 4K-video’s maken, aanpassen en delen. De video’s worden real-time aan elkaar geplakt. Ook heeft de camera een 3 inch-scherm, waarmee je foto’s en video’s kunt aanpassen. Handig, want een telefoon of computer heb je dan dus niet meer nodig. Ook is het mogelijk om te livestreamen via de Holo360.

Vision360

De Vision360 richt zich meer op mensen die een camera in de auto willen, waarmee alles wordt opgenomen wat er gebeurt. Er zitten twee camera’s in het apparaat die alles wat er tijdens je reis gebeurt opnemen in 4K. Kom je in een ongeluk terecht, dan worden er GPS-coördinaten toegevoegd aan de opname. Het bestand wordt direct naar de cloud geüpload, zodat je de beelden als bewijsmateriaal kunt gebruiken.

De camera heeft verder een ingebouwde locatietracker en geeft je de mogelijkheid om op afstand te kijken. Ook kun je het apparaat gebruiken als action cam als je bijvoorbeeld gaat fietsen.

Wanneer de Vision360 beschikbaar wordt, is vooralsnog niet bekend. De Holo360 komt in de laatste drie maanden van dit jaar naar Europa voor 349 euro.