Acer komt met hele lijn gadgets om op afstand met je huisdier te spelen

Het afgelopen jaar zag we een heleboel bedrijven camera’s op de markt brengen, waarmee je op afstand je huisdier in de gaten kunt houden en er mee kunt spelen. Onlangs schreef Arnout bijvoorbeeld nog over PetChatz. Ook computerfabrikant Acer denkt dat hier markt voor is, maar in plaats van zelf een product te maken heeft het een startup overgenomen: Pawbo. Die hadden al een huisdiercamera op de markt met dezelfde naam. En nu komt er meteen een nieuwe versie van uit onder de vlag van Acer: de Pawbo+. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekend gemaakt op de IFA in Berlijn.

Met deze HD-camera kun je je kat of hond vanaf afstand in de gaten houden en ook tegen hem of haar praten. Maximaal acht mensen kunnen tegelijk meekijken, waardoor hij geschikt is voor een groot gezin. Het apparaat bevat een laser pointer om te spelen met je dier en een vakje om snoepjes in op te bergen die je ze op afstand kunt geven via de app. Doet je kat iets leuks? Dan kun je het filmpje daarvan direct worden gedeeld op social media. Verwacht nog meer kattenfilmpjes op YouTube en Facebook dus.

Maar Acer gaat de Pawbo in de toekomst ook uitbreiden naar een complete productlijn. Zo komt er bijvoorbeeld een bewegende speelgoedmuis en -geen grap- oortjes om aan de Pawbo+ te bevestigen. Wanneer die op de markt komen en hoeveel die gaan kosten is nog onduidelijk.

De Pawbo+ is te bestellen in een aantal landen en wordt in november geleverd.In de VS kost hij 169 dollar. Bestellen in Nederland is nog niet mogelijk.