Acer presenteert gaminglaptop met gebogen scherm en eyetracking

Acer Predator 21 X

Computerfabrikant Acer heeft op de IFA 2016 in Berlijn de eerste gaminglaptop met een curved screen gepresenteerd: de Predator 21 X. De laptop heeft een scherm van 21 inch en een schermresolutie van 2560 x 1080. Doordat hij gebogen is zou je meer moeten opgaan in de game die je speelt, is het idee.

De laptop is daarnaast ook voorzien van technologie die in staat is om je ogen te volgen tijdens het spelen. Voor due eyetracking maakt de laptop gebruik van een technologie van Tobii. Dat bedrijf werkte eerder samen met Sky Sports om te demonstreren hoe snel Formule 1-coureurs kunnen reageren.

De laptop werkt met infraroodsensoren om de ogen van de gebruiker te kunnen volgen. Daarmee moet het voor games makkelijker worden om te richten of vijanden te spotten en moet het verkennen van een virtuele wereld leuker maken.

Uiteraard bevat de Predator 21 X een krachtige videokaart van NVIDIA en de nieuwste generatie Intel Core-processor, zodat gamers zich geen zorgen hoeven te maken dat hun favoriete games niet lekker draaien.

Acer lanceerde ook een aantal curved monitors met dezelfde eyetracking-technologie als deze laptop. Ook Samsung staat met een gebogen monitor, speciaal voor gamers, op de IFA