Activity tracker FreeWavz is de volgende stap voor ‘earables’

Wie dacht dat draagbare technologie beperkt blijft tot pols of ring, kan zich op maken voor een verrassing. Want zoals we al eerder schreven zijn de zogenaamde ‘earables‘ aan een absolute opmars bezig en de FreeWavz oordopjes zijn een perfect voorbeeld van het nieuwe segment wearables.

De draadloze (Bluetooth) oordopjes van FreeWavz doen meer dan alleen maar je muziek of podcasts laten horen. Zo hebben de oordopjes een ingebouwde stappenteller, houden ze verbrandde calorieën bij en meten ze je hartslag en bloedzuurstofniveau.

Voor wielrenners en hardlopers zijn de waterdichte FreeWavz sowieso een aanrader: een extra microfoon boven het oor registreert namelijk inkomend geluid, zodat je bijvoorbeeld naderend verkeerd kunt blijven horen, terwijl je je favoriete playlist op maximaal volume luistert. De speciale pasvorm zorgt er bovendien voor dat de dopjes op hun plaats blijven zitten, ongeacht de wilde bewegingen die je maakt.

9992531dd4494c9c566eef27f8227e66_large

Het zal echter nog wel even duren voordat we de FreeWavz in het wild gaan spotten. Vooralsnog hebben de producenten van de oordopjes slechts eenderde van de benodigde $300.000 weten op te halen via Kickstarter. Met nog 16 dagen te gaan lijkt het een hele kluif te gaan worden om de eindstreep te halen.

Persoonlijk kan ik me wel voorstellen dat de presentatie van de oordopjes daar een rol bij speelt. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de promotiematerialen van The Dash, is er toch een behoorlijk verschil merkbaar. Om over het productdesign nog maar te zwijgen, uiteraard.