Bij ADE is de NFC-chip in je telefoon je toegangskaartje

Ga je regelmatig naar een festival of een concert? Dan heb je vaak twee opties om je kaartje te tonen: op je mobiel of door hem uit te printen en mee te nemen. Maar bij het Amsterdam Dance Event (ADE) is er nog een optie: de NFC-chip in je telefoon. Your Ticket Provider maakt het namelijk mogelijk om hier je kaartje op te plaatsen.

Voordeel van deze functionaliteit is dat je niet meer in de rij hoeft te staan om je kaartje te laten scannen. Je ticket staat namelijk opgeslagen op de chip en bij een speciale incheck-zuil kun je hem laten controleren, door je telefoon er voor te houden. Je hoeft je scherm niet in te schakelen en je hebt ook geen verbinding nodig met het internet. Volgens Your Ticket Provider ben je binnen een seconde klaar om naar binnen te gaan, tegenover de gemiddelde veertien seconden als je het kaartje op je telefoon moet opzoeken.

Festival NFC

Voornaamste reden voor Your Ticket Provider om de technologie aan te bieden is dat je geen kaartjes meer hoeft af te drukken. “Toen we zagen hoeveel papier er werd weggegooid, hebben we gezocht naar een snellere en milieuvriendelijkere manier om bezoekers toegang te verschaffen tot een evenement”, vertelt Bart Peute, CEO van Your Ticket Provider. Volgens het bedrijf kopen namelijk jaarlijks 26 miljoen festivalgangers een kaartje, waarvan de helft wordt uitgeprint. Dat zouden omgerekend 3120 bomen zijn die je kunt besparen met de nieuwe technologie.

Het systeem is voor iedereen die naar ADE gaat beschikbaar, maar werkt enkel op Android-telefoons met een NFC-chip. ADE begint woensdag en duurt de rest van de week.