Adidas lanceert nieuwe fitness tracker miCoach Fit Smart

Het heeft er alle schijn van dat Adidas binnenkort met een nieuwe fitness tracker op de markt komt: de Adidas miCoach Smart Fit. Dat is althans op te maken uit documenten op de site van de FCC en een Amerikaanse webshop.

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe smartband nog het meest op een opgeblazen Nike+ FuelBand, met een behoorlijk fors LED-display. Dat zou een trendbreuk zijn van de LCD-displays die Adidas nu op andere trackers en horloges uit de miCoach-lijn gebruikt. Uit de documenten op de site van de Amerikaanse waakhond FCC kunnen we opmaken dat de Fit Smart gebruik maakt van een Bluetooth-verbinding om te kunnen syncen met je smartphone.

Gezien het feit dat Adidas gisteren als één van de partners werd genoemd die al meewerken aan Google’s nieuwste fitness platform, Google Fit, is de nieuwe tracker natuurlijk geen hele grote verrassing. We moeten uiteraard nog wel even afwachten wanneer Adidas de miCoach Smart Fit officieel introduceert.

Opvallend genoeg lijkt Adidas dus een flinke duw te gaan geven op het gebied van wearables, terwijl Nike juist een stapje terug lijkt te gaan doen. Interessante tijden!

adidas_fit_smart_white