Adobe zet kunstmatige intelligentie in voor het goede doel: betere selfies

Wees eens eerlijk: hoe vaak heb je selfies gemaakt waar je niet heel blij mee was? Wat nou als je die heel gemakkelijk er een heel stuk beter uit kunt laten zien? Adobe wil precies dat gaan doen met zijn kunstmatige intelligentie Sensei, schrijft PetaPixel.

Adobe Sensei is al de basis voor de online photo-matching-service van het bedrijf, maar krijgt nu dus een extra dienst. In een demonstratievideo wordt getoond dat je onder meer de foto zo kunt aanpassen dat het lijkt alsof hij van een andere afstand is genomen. Daarnaast kun je de achtergrond eenvoudig wijzigen en hem bijvoorbeeld blurren. Zie je een stijl op een andere foto die je tof vindt? Dan kun je hem eenvoudig toepassen op je eigen selfie.

Tof is dat dit dus allemaal vanaf je telefoon kan. Het is een soort Photoshop, maar dan eenvoudiger en mogelijk zelfs nog slimmer.

Komt het echt?

Het grote nadeel is dat we nog niets van Adobe hebben gehoord over of deze app daadwerkelijk naar onze smartphones komt. De app komt nu nog uit Adobe Research en zij noemen dit “de potentiële toekomst van selfies”. Er is dus niets bekend over of de techniek naar bestaande apps komt, het een nieuwe app wordt en of het überhaupt ooit beschikbaar wordt.