Afvallers Expeditie Robinson 2017 wederom gelekt via sociale media

afvallers Expeditie Robinson gelekt

Het is weer zover, vanavond begint het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Menig kijker zit nu al op het puntje van zijn stoel, want ja, wie zijn dit jaar de winaars en verliezers? Helaas voor de trouwe fans lekt ieder jaar weer het een en ander over de afvallers.

Voor de vierde keer op rij weet social media-analist Jaap van Zessen de afvallers van de spannende serie op te sporen, zo laat hij het AD weten. Hij bekijkt elk jaar het sociale media-gedrag van de deelnemers en kan zo zien wie gedurende een verdachte periode niet actief is online. Zo zag hij dat er in juni 2017 opvallend weinig activiteit was op sociale media.

Dus let op: dit artikel bevat mogelijke spoilers!

Afvallers

De deelnemers van Expeditie Robinson mogen niet hun telefoon meenemen naar het onbewoonde eiland. Sommige deelnemers lossen dit op door alvast vooruit te plannen of een vertrouweling de eervolle taak te geven namens hen te posten. Toch kiezen sommigen ervoor niet actief te zijn tijdens de opnames. Van Zessen ontdekte zo dat vijf deelnemers niet online waren tijdens de periode tussen 3 juni en 4 juli 2017.

Een van de fouten die door een deelnemer gemaakt werd, is een Instagram video posten. Danny Froger liet zo zien dat zijn hond heel erg blij was zijn baasje te zien. Tja, wie wil dat nu niet delen?

đŸ»#chowchow #sjaak#friends

A post shared by Danny Froger (@dannyfroger) on

Ook zanger Lil’  Kleine ging de fout in, zo trad hij op 3 juni op bij The Flying Dutch. Hierna liet hij zelfs op een foto zien dat hij in de Filippijnen zat. Er is dus geen twijfel mogelijk over de vroegtijdige terugkomst van de kleine zanger.

Wat een tijd om te leven.

A post shared by Lil Kleine (@lilkleine) on

Ook Marieke Elsinga trad erg publiekelijk op door op 4 juli te verschijnen bij RTL Late Night. Zij liet hier zelfs weten last te hebben van een infectie, ra-ra. Oud-voetballer bij Ajax Richard Witschg was niet terug te zien op sociale media maar verscheen wel op 22 juni voor de camera bij Telgraaf TV. Acteur Roeland Fernhout plaatse een foto waarin te zien was dat hij een scene opnam. Hierdoor is bekend dat de acteur in ieder geval vanaf 20 juni weer aan het acteren was, en dus niet op een onbewoond eiland zat. Fernhout heeft het dus iets langer vol weten te houden dan Lil’Kleine maar redde het niet tot het eind.

Expeditie Robinson

Vanavond gaat Expeditie Robinson om 20:30u van start op RTL 5. De deelnemers zijn: Anouk Hoogendijk, rapper Brace, Carlor Platier Luna, Carolina Dijkhuizen, Danny Forger, Henk Poort, Herold Dat, Imke Wieffer, JoĂ«lle Witschge, Kaj Gorgels, Lil’Kleine, Marieke Elsinga, MarlĂ© Janssen, Nicole Buch, Niels Gomperts, Richard Witschge, Roeland Fernhout, Shelly Sterk en Soundos El Ahmadi.

Genoeg deelnemers dus waar we nog niet veel over weten. Vanavond komen wij erachter of de voorspellingen kloppen!