Afvallers Expeditie Robinson opnieuw opgespoord via social media

afvallers Expeditie Robinson gelekt

Expeditie Robinson houdt ieder jaar Nederland in zijn greep. Wie valt er af en wie gaat er winnen? Maar voor sommige mensen is het geen raadspelletje. Media-analist Jaap van Zessen voorspelde vorig jaar namelijk succesvol zeven afvallers aan de hand van social media. Zijn ook dit jaar de afvallers Expeditie Robinson gelekt via social media. Daar lijkt het wel op. Van Zessen deelde zijn bevindingen met Nederland bij het AD.

Dus let op: dit artikel bevat mogelijke spoilers!

Ieder jaar wordt er een maand lang opgenomen voor Expeditie Robinson. Alle deelnemers moeten een contract tekenen waarin ze beloven niet over het verloop van het spel te zeggen tot de laatste uitzending in december. Doe je dat wel, dan moet je 100.000 euro betalen. Maar waar de deelnemers geen rekening mee houden, is dat je veel af kunt leiden van je gedrag op social media.

Zo kun je door alle berichten op social media van en over de deelnemers gedurende een jaar te bekijken, ontdekken wanneer de opnames hebben plaatsgevonden. Deelnemers zijn dan namelijk minder actief op het internet en verspreiden dus ook minder berichten. Dit jaar vonden de opnames tussen 14 juni en 18 juli plaats. Een aantal deelnemers besloten toen dat een ander namens hen berichten en foto’s te verspreiden. Maar toch zijn er flink wat hints doorgeschemerd.

Afvallers Expeditie Robinson

Eén van de fouten die door de deelnemers gemaakt werd, is Snapchat gebruiken. Op dit sociale medium zijn berichten maar 24 uur zichtbaar, maar door een screenshot te maken blijven de beelden bestaan. Grazia.nl deed precies dit met de Snaps van Dave Roelvink. De deelnemer bleek een nieuw kapsel te hebben en op 10 juli verschenen er zelfs foto’s op Instagram van de BN’er. Conclusie: hij was eerder weer terug in Nederland.

Dave Roelvink

Ook Anna Nooshin maakte een aantal fouten. Zo reageerde zij op 10 juni op een bericht van Dave: “Dave check je DM.” Dit bericht heeft ze duidelijk zelf geschreven. Twijfel je nog dat iemand anders haar account voor haar beheerde? Dan neemt dit je twijfel weg: ze was al voor de opnames waren afgelopen weer terug op Snapchat.

JayJay Boske maakte een fout waar veel mensen misschien niet eens aan zouden denken. Op Twitter kun je namelijk zien vanaf welk apparaat je berichten plaatst. Ben je dus toch nog actief op sociale media tijdens de opname, dan is op deze manier te zien vanaf waar je tweet. Boske plaatste updates via een iPhone, maar tijdens de opnames werd er tussen 10 juni en 12 juli geen enkele tweet met een iPhone verstuurd. Dat lijkt een signaal dat hij ruim een week eerder dan de rest van het eiland af was.

JayJay

Laatste afvaller die Van Zessen voorspelt is Kraantje Pappie. Hij was twintig dagen niet actief op Twitter vanaf zijn iPhone, maar daarna opeens wel weer. Ook twitterde zijn zus op 14 juli: “Zie jullie vanavond.”

Expeditie Robinson

Vanavond gaat Expeditie Robinson om half 9 van start op RTL 5. De deelnemers zijn: DJ Dave Roelvink, zangeres Suzanne Klemann, rappers Kraantje Pappie en Dio, presentator Koos van Plateringen, actrice Gaby Blaaser, presentator Lex Uiting, acteur Bartho Braat, Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks, boerin Bertie, model Chloé Leenheer, vlogger Anna Nooshin, kitesurfster Jalou Langeree, actrice en schrijfster Elle van Rijn en ex-rugbyer JayJay Boske.

Jaap van Zessen verwacht dat Dave, Jayjay, Anna en Kraantje Pappie het eiland eerder dan bedoeld moesten verlaten. En daarbij lijken de eerste afvallers Expeditie Robinson gelekt.