AI-camera van Athena Security kan wapens spotten en politie alarmeren

pistool, wapen, Athena Security

Het Amerikaanse bedrijf Athena Security heeft een camera met kunstmatige intelligentie gemaakt die geweren in groepen mensen kan herkennen. Daarnaast kunnen de camera’s de politie alarmeren als er een actieve schutter is, waardoor de reactietijd van hulpdiensten mogelijk lager wordt. Dat meldt ZDNet.

De camera’s worden getest op de Wood High School in Amerika. Als het systeem een pistool in de omgeving ziet, stuurt het de informatie via de cloud naar degene die het nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld de directeur van de school zijn, maar ook de politie.

Daarnaast kan de camera beelden streamen van het incident via een app. Daardoor kan de politie real-time zien wat er aan de hand is en waar de verdachte is. Ook hebben gebruikers de optie om de camera te koppelen aan beveiligingssystemen van derde partijen. Zo kunnen deuren bijvoorbeeld op slot worden gedaan en liften stil worden gezet.

Accuraatheid

Dit soort systemen kunnen echter wel eens dingen verkeerd zien, wat een probleem is als het om een beveiligingscamera gaat die de politie kan alarmeren. Maar volgens Athena Security is de detectie van geweren in 99 procent van de gevallen accuraat.