aiFi: Draagbare boxen die je kunt opstapelen tot een grote speaker

De Zweedse start-up aiFi komt op IFA 2016 met een leuke gadget voor de muziekliefhebber. Zij ontwikkelden namelijk draagbare speakers die je op elkaar kunt stapelen om zo een grote speaker te maken. Hoe meer aiFi’s je bij mekaar zet, hoe beter de geluidskwaliteit en hoe harder de geluidssterkte.

AiFi, dat staat voor Artificial Intelligence Fidelity, is de eerste compleet intelligente draagbare speaker die je op elkaar kan opstapelen als Legoblokjes. Een enkele speaker is al voldoende om een hele ruimte te vullen, maar wanneer je de boxen met elkaar verbindt, creëren die samen voor jou de ideale sound.

Je hebt geen gedoe met kabeltjes of instellingen die je moet aanpassen. Je hoeft enkel de speakers naast of op elkaar plaatsen en de slimme technologie die erin verwerkt zit zorgt voor de rest. Je hoeft zelf niet eens alle aiFi’s zelf te bezitten, vraag jouw vrienden om hun eigen aiFi mee te nemen en je verbindt ze zonder probleem met elkaar.

AiFi

Zweedse stijl en efficiëntie

De draagbare speakers hebben een simpel en stevig ontwerp. Dit is nodig om de druk in de speaker aan te kunnen, zonder aan geluidskwaliteit toe te geven. Door een combinatie van staal, aluminium en rubber kunnen deze boxen dus tegen een stootje.

Er zijn gleufjes op de bovenkant om de speakers makkelijk op elkaar te zetten en magnetische knopjes op de zijkant om ze naast elkaar te plaatsen. Hierdoor blijven de aiFi’s altijd mooi aan elkaar hangen.

Een aiFi speaker kan je kopen voor 270 euro. Nog een leuk weetje om af te sluiten: wanneer je na aankoop van een box, 5 vrienden zo ver krijgt om er ook een aan te schaffen, krijg je via indiegogo een speaker gratis opgestuurd.