Alcohoot maakt van je iPhone een connected ademtester

In verschillende landen zijn ze intussen verplicht om aan boord te hebben: ademtesters. Je kunt dus beter niet zonder zitten. Maar een test is natuurlijk nog maar één deel van de oplossing, want je zult toch echt nog een taxi moeten bellen als je té beschonken bent. Alles-in-een oplossing Alcohoot helpt je graag een nuchter handje, door direct te verbinden met taxicentrales!

De Alcohoot, van Israelische afkomst, maakt ademtesters plotsklaps erg betaalbaar, want voor slechts $95 dollar ben je in staat om oneindig je alcoholconsumptie te monitoren. Een goede zaak, want alleen al in de Verenigde Staten komen per dag meer dan 30 mensen om het leven bij een ongeluk veroorzaakt door rijden onder invloed. Dat komt op 1 slachtoffer elke 48 minuten.

Naast de integratie met je telefoonboek (“Call a friend”) heeft Alcohoot ook de mogelijkheid om je op basis van je locatie tips te geven voor nabijgelegen restaurants of koffiebarretjes om je roes uit te zitten. Daarnaast werkt het bedrijf aan een integratie met taxidienst Über, waardoor je vanuit de Alcohoot app direct een rit naar huis kan regelen.

Het team van Alcohoot is nog volop in designfase van hun product, al is het eerste prototype zoals hierboven getoond al werkend op verschillende plekken gesignaleerd. Wanneer het bedrijf iets meer cash op zak heeft, gaat het aan de slag met mooiere uitvoeringen, zoals we hieronder kunnen zien. Een tipje van de sluier, maar bijzonder interessant om te blijven volgen!

alohoot