Alle 592.130 New Yorkse bomen in kaart gebracht

new york city bomen

“Concrete jungle where dreams are made of”, maar in New York staan ook heel veel bomen. 592,130 bomen, om precies te zijn. En dan tellen de bomen uit de parken en begraafplaatsen nog niet eens mee.

Deze meeste van de bomen zijn te zien in de visualisaties van Jill Hubley, een web designer uit Brooklyn. Voor de visualisaties zijn de tellingen uit 2005 gebruikt.

I was interested in creating a spatial distribution so that one could see the overall trends at a glance, or focus on a particular neighborhood or block

Jill Hubley

De vijf New Yorkse wijken hebben een gevarieerde beplanting. Zo is er in Brooklyn veel rood te zien, de kleur die de boom gewone plataan weergeeft. De meer exotische bomen als de sierpeer en de Japanse zelkova zijn te vinden in Manhattan. De wijk met de meeste bomen, Queens, heeft meer variaties als de Noorse esdoorn en valse christusdoorn.

bomen new york city NYC brooklyn

Op dit moment is de New York City Parks department bezig met de telling van 2015. Hubley zegt haar visualisaties aan te passen als de gegevens van de honderden vrijwilligers binnen zijn.