‘Alle iPhones die in 2019 gepresenteerd worden krijgen een OLED-scherm’

iPhone X Apple, iPhones

De drie nieuwe iPhones die Apple in 2019 zou onthullen, zouden allemaal een OLED-scherm krijgen. Dat stelt ETNews op basis van ingewijden. Nu heeft alleen de iPhone X, de duurste telefoon van het bedrijf, een dergelijke display. Volgend jaar zouden twee telefoons een OLED-scherm meoten krijgen.

De huidige OLED-schermen van Apple worden door Samsung gemaakt. Volgens de ingewijden gaat Samsung er in 2019 nog meer maken. Het bedrijf opent dan mogelijk zelfs meer fabrieken om aan de vraag van Apple te kunnen voldoen. Apple zou bovendien ook LG in willen schakelen als leverancier van OLED-schermen. LG maakt dergelijke schermen al voor de Apple Watch.

Geruchten

Volgens geruchten worden er in september drie nieuwe iPhones gepresenteerd. Een daarvan is een goedkopere iPhone met een LCD-scherm van 6,1 inch. De andere twee, een 5,8 inch iPhone X en een 6,5 inch iPhone X Plus, krijgen OLED-schermen.

Een van de nieuwe telefoons uit 2019 krijgt volgens een ander gerucht drie cameralenzen op de achterkant. Dat stelt Economic Daily News op basis van een analist.  Daarnaast zou er een 3D-sensor op het toestel komen om augmented reality beter in beeld te brengen.