Als het aan de marktautoriteit in Israël ligt mogen bedrijven niet meer in bitcoins handelen

bitcoins

De Israel Securities Authority (ISA), de marktautoriteit van Israël, wil dat er een verbod komt voor bedrijven om te handelen in bitcoins en andere cryptovaluta op de Tel Aviv Stock Exchange (TASE). Dat meldt Reuters.

Volgende week dient de voorzitter van de organisatie, Shmuel Hauser, hier een voorstel voor in. Als het aan hem ligt mogen bedrijven zich straks niet meer bijna alleen maar focussen op cryptovaluta.

Ook moet de ISA een goede regulering ontwikkelen voor dergelijke bedrijven, aldus de voorzitter. “We hebben het idee dat de prijzen van de bitcoin zich als bubbels gedragen. We willen niet dat investeerders het slachtoffer worden van die onzekerheid”, zegt Hauser. “Investeerders moeten weten waar we staan.”

Opvallend jaar

De bitcoin heeft een opvallend jaar achter de rug. De waarde van de munt steeg in de afgelopen weken naar bijna 20.000 dollar. Maar vrijdag daalde de prijs met 30 procent naar 12.000 dollar toen investeerders de munt verkochten.

Hausers voorstel is overigens niet direct een wet. Als het voorstel aangenomen wordt, moet het eerst besproken worden bij een openbare hoorzitting. Ook moeten de regels van de TASE aangepast worden.