Amazon Alexa zit vanaf deze maand ook in auto’s van Ford

Ford Amazon Alexa

Bijna een jaar geleden liet Ford weten Amazon’s digitale assistent Alexa ook in haar auto’s te willen stoppen. En nu is het eindelijk zo ver: tijdens CES liet de autofabrikant weten dat Alexa vanaf deze maand in een aantal van haar voertuigen te vinden is. Het gaat om de Focus Electric, Fusion Energi en de C-MAX Energi.

Om gebruik te maken van Alexa, moet de auto wel het Sync 3 entertainmentsysteem hebben. Na deze eerste fase van de uitrol (Ford heeft twee fases in de planning) is het voor eigenaren mogelijk om via Amazon’s Echo, de Echo Dot en Tap speakers de motor van de auto aan en uit te zetten, de deuren te ontgrendelen en om te zien hoeveel brandstof er nog in zit.

Ergens deze zomer wordt de tweede fase van Alexa uitgerold. Vanaf dan wordt het ook mogelijk om als je in je auto zit aan Alexa te vragen om bepaalde locaties te vinden, spullen toe te voegen aan je boodschappenlijstje, muziek af te spelen, het nieuws te beluisteren en van audioboeken te genieten. En in je auto kun je ook nog eens de verwarming in je huis hoger of lager zetten, de lichten thuis besturen en het beveiligingssysteem monitoren.

Wifi-hotspot

Ford wil deze herfst ook ingebouwde wifi-hotspots in Sync bouwen. Die feature wordt beschikbaar voor een aantal 2018-modellen. De hotspot wordt ondersteund door AT&T en kan maximaal tien apparaten tegelijkertijd verbinden.

Verder wordt het voor eigenaren van de Samsung Gear S2 en S3 vanaf deze lente mogelijk om hun smartwatches te verbinden met het Sync-systeem van Ford. Op die manier kun je het apparaat laten onthouden waar je auto geparkeerd staat en alarmen zetten om te voorkomen dat je in slaap valt achter het stuur.