Je kunt Amazon Alexa nu ook op je iPhone gebruiken

Amazon heeft zijn slimme assistent Alexa beschikbaar gemaakt voor iOS, het besturingssysteem van de iPhone en iPad. De virtuele assistent zit in de al beschikbare app van het bedrijf. Hij kan gebruikt worden voor bestellingen, het luisteren naar muziek of e-books of om vragen te beantwoorden.

Zo kan je je stem gebruiken om producten te kopen, bestelde pakketjes te volgen of om te zoeken in het aanbod van het internetwarenhuis. Net zoals andere slimme assistenten kan Alexa ook helpen om vragen te beantwoorden, rekensommen te maken of het weer te vertellen. Ook vertelt ze grapjes.

Er bestond al een onofficiële app die het mogelijk maakte om Alexa op je iPhone te gebruiken, maar hiervoor moest je wel betalen. Overigens praat Alexa op dit moment nog geen Nederlands. Je bent dus aangewezen op het Engels.

Siri

Om Alexa te bereiken, duw je op het microfoon-icoontje naast de zoekbalk in de Amazon-app. Gebruikers hebben geen Amazon Echo of een extensie van de praatpaal nodig. De assistent is op de iPhone nog goed verscholen: je moet immers eerst de app openen en op het microfoontje duwen.

Siri, de virtuele assistent van Apple, is meer daarentegen meer bereikbaar. Die is namelijk in één keer aan te spreken door ‘Hey Siri’ te roepen. Om Alexa ook op deze manier te gebruiken, moet je alsnog uitwijken naar de speaker Amazon Echo.