‘Amazon komt met eigen slimme beveiligingscamera met spraakassistent Alexa’

Amazon komt waarschijnlijk met een eigen slimme beveiligingscamera. AFTVnews schrijft de bovenstaande afbeelding gevonden te hebben op de website van het internetbedrijf. Het plaatje wijst volgens het blog op een beveiligingscamera voor binnen.

De lens van het apparaat wordt omringd door een blauwe cirkel. Dit is een van de herkenningspunten van de Amazon Echo, de speaker met de slimme assistent Alexa. De blauwe cirkel zou erop kunnen duiden dat Alexa ook terug te vinden is in de beveiligingscamera.

Aan de bovenkant van de camera bevinden zich bovendien twee microfoons, wat de vermoedens sterker maakt. Mogelijk dient de camera ook als een verlengstuk van de Amazon Echo, vergelijkbaar met de Echo Dot. Op basis van de afbeelding schrijft AFTVnews dat de beveiligingscamera waarschijnlijk over alle benodigde hardware bezit voor een integratie met de slimme assistent Alexa.

Dat de afbeelding al op de servers van Amazon is geplaatst, zou erop kunnen duiden dat het bedrijf de camera binnenkort op de markt wil brengen. Het internetbedrijf heeft nog niet gereageerd op de ontdekking.