Amazon wil distributiecentrum onder zeppelin hangen voor dronebezorging

Amazon gaat letterlijk de lucht in. Het bedrijf is niet alleen heel druk met het testen van drones om pakketjes te bezorgen, het wil nu ook de rest van zijn logistiek naar een hoger niveau brengen. De webwinkel heeft namelijk een patent aangevraagd voor een zwevend distributiecentrum dat onder een zeppelin hangt.

Het is overigens niet de bedoeling dat de zeppelin het reguliere distributiecentrum vervangt. Hij is bedoeld om bepaalde producten sneller te kunnen leveren op een plek waar veel vraag wordt verwacht. Daarbij kan hij meteen dienst doen als een advertentiemiddel. Amazon noemt zelf het voorbeeld van een stadion, waarbij tijdens een wedstrijd plots veel vraag is naar bijvoorbeeld eten of merchandise.

Shuttles

Onderdeel van het patent is een tweede, kleinere zeppelin, die dient als shuttle. De grote zeppelin hangt namelijk op zo’n 14 kilometer hoogte. De shuttles kunnen het distributiecentrum bevoorraden, brandstof leveren voor de zeppelin of de bezorgdrones naar het distributiecentrum brengen.

In het patent legt Amazon verder uit dat er mensen in het vliegende distributiecentrum werken. De shuttles kunnen ook worden gebruikt om hen naar boven te brengen.

De vraag is natuurlijk of dit idee van Amazon ooit werkelijkheid wordt. Het klinkt als een nogal duur en risicovol project. Al dachten we in het begin natuurlijk ook dat bezorgdrones vooral een leuk idee waren, maar praktisch niet haalbaar. Inmiddels wordt daar volop mee getest.