Amazon presenteert opvolger van zijn slimme speaker: de Echo 2

Internetwarenhuis Amazon heeft gisteravond de opvolger van zijn slimme speaker aangekondigd. De Echo 2 is een stuk kleiner dan de originele Amazon Echo. Amazon belooft een beter geluid en heeft het apparaat goedkoper gemaakt dan zijn voorganger: 99 dollar.

Natuurlijk is het apparaat ook verzien van de slimme spraakassistent Alexa. Daarmee kunnen gebruikers onder meer hun agenda beheren, muziek afspelen, vragen wat voor weer het wordt en andere verbonden apparaten in huis beheren.

De Echo 2 is beschikbaar in zes kleuren, waarvan drie kleuren de prijs verhogen met 20 dollar. Het apparaat is vanaf 31 oktober leverbaar.

Echo Plus

Daarnaast presenteerde Amazon gisteren ook de Echo Plus. Dit apparaat is vooral bedoeld als hub voor andere slimme apparaten. Amazon belooft dat de slimme assistent Alexa met één commando zelf op zoek kan gaan naar verbonden apparaten en ze koppelt aan de Echo Plus.

Ook de Echo Plus heeft volgens Amazon een beter geluid. Het apparaat komt op 31 oktober voor 150 dollar op de markt.

Echo Connect

Ook presenteerde Amazon een functie waarmee gebruikers hun slimme speaker kunnen koppelen aan hun vaste telefoonlijn. Daarvoor moet de gebruiker zijn slimme speaker koppelen aan een ander apparaat: de Echo Connect.

Zodra je Alexa vraagt om iemand te bellen, ziet die ontvanger van het belletje het nummer van je vaste telefoonlijn verschijnen. Andersom geldt ook: als iemand je huistelefoon belt waarvan het nummer in je contactenlijst staat, kan Alexa je zijn naam vertellen.

De Echo Connect kost 35 dollar en is vanaf halverwege december beschikbaar.

Tot slot liet Amazon nog twee andere producten zien. Het gaat om een klok met een scherm, de Echo Spot, die gebruikt kan worden als wekker. Die gaat 130 dollar kosten. Het laatste apparaat is een 4K-versie van de settopbox Fire TV. Die gaat 70 dollar kosten.