Je Amazon Echo vragen om je Tesla voor te laten rijden? Dat kan, kijk maar!

Tesla rolde begin dit jaar de Summon-functie uit naar de Model S en Model X. Hiermee kun je de auto hele kleine stukjes zelfstandig laten rijden zonder dat je er in zit, bijvoorbeeld om je auto uit je garage te laten rijden. Met de Amazon Echo kun je in je huis spraakcommando’s geven aan Amazons persoonlijke assistent Alexa. Je kunt zelf bedenken wat je krijgt als je die twee combineert.

Een ontwikkelaar uit de VS, genaamd Jason Goecke, heeft dat gedaan. Hij gebruikte het feit dat Alexa open is voor ontwikkelaars en een onofficiële API voor Tesla-auto’s om de twee aan elkaar te koppelen. Als spraakcommando koos hij voor “Ask KITT” als verwijzing naar de Knight Rider.

Het is natuurlijk een beetje een houtje-constructie, omdat de mogelijkheid officieel niet door Tesla wordt ondersteund. Tegenover The Verge roept hij Tesla dan ook een officiële API te maken, zodat ontwikkelaars dit soort vette koppelingen kunnen maken:

Tesla heeft het de basis gebouwd voor een excellent platform, maar het moet meer moeite doen om ontwikkelaars aan te trekken die apps bouwen waar Elon Musk (nog) niet eens van heeft gedroomd.