Amazon Echo en Amazon Music nu ook beschikbaar in Nederland

Amazon Echo, de slimme speaker van Amazon, is vanaf nu ook officieel beschikbaar in Nederland. In de Duitse webshop van Amazon kunnen klanten verschillende varianten van de speaker bestellen, die nu naar Nederland worden bezorgd. In de Nederlandse webshop van Amazon kunnen tot nu toe alleen boeken besteld worden.

De ‘international version’ van de Amazon Echo spreekt nog geen Nederlands. Gebruikers kunnen de taal van hun apparaat in plaats daarvan instellen op het Duits of Brits Engels. Qua hardware zijn de internationale versies van de Amazon Echo gelijk aan de apparaten in de Verenigde Staten verkocht worden.

Wel zijn er andere beperkingen. Zo kunnen gebruikers hun stem niet gebruiken om Spotify te bedienen, maar moet dat handmatig. Vragen naar informatie, het zetten van een wekker, bedienen van smart home-apparaten en het opvragen van het weer kan wel met je stem.

De Amazon Echo Plus is te koop voor 150 euro, de normale Echo kost 100 euro en de Echo Dot kost 60 euro.

Amazon Music Unlimited

Vorige week lanceerde Amazon tevens zijn muziekdienst Amazon Music Unlimited in Nederland. Met deze dienst wil Amazon de concurrentie met onder meer Spotify aangaan. Music Unlimited werkt samen met de slimme speaker van het bedrijf. Gebruikers kunnen hun stem wél gebruiken om muziek van Amazon Music Unlimited af te spelen.

Het gebruik van Amazon Music Unlimited kost 10 euro per maand voor een persoonlijk abonnement. Een familie-abonnement kost 15 euro per maand. Van dit abonnement kunnen maximaal zes personen gebruikmaken.