Amazon experimenteert met bezorging via drones: bestelling ontvangen binnen 30 minuten

Amerikaanse online winkel Amazon experimenteert met het bezorging via drones, zo liet  CEO Jeff Bezos zien in de uitzending van 60 Minutes, eerder vanavond. De beelden van ‘PrimeAir’ hebben behoorlijk wat Internetstof doen opwaaien.

In de uitzending van de populaire TV-show liet Bezos beelden zien uit het R&D lab van Amazon, waarin we een uiterst wendbare octocopter zien, voorzien van een laadbakje. De drone kan een bestelling van ongeveer 2,5 kilo (86% van alle bestellingen vallen hier in) binnen een half uur bij zijn ontvanger hebben.

De actieradius is nog wel enigzins beperkt: slechts een kleine 17 kilometer. Bezos ziet dan ook vooral kansen in drukke srteden, waar overigens ook een groot deel van de klandizie zich bevindt.

We hoeven overigens nog niet te verwachten dat de kleine drones ons binnenkort om de oren vliegen, volgens Bezos gaat het nog zeker 4 tot 5 jaar duren voordat de techniek het toelaat om de drones autonoom te laten vliegen en de juiste goedkeuringen te krijgen vanuit de overheid.