Amazon Fire TV komt naar 4K-televisies van drie fabrikanten

Fire TV

Amazon’s Fire TV bestaat al even, maar eigenlijk alleen in de vorm van een kastje dat je aan je televisie koppelt. Maar dat gaat veranderen. De Amerikaanse fabrikanten Seiki, Westinghouse en Element Electronics brengen namelijk een serie 4K-televisies uit met Fire TV ingebouwd. Dit werd bekend gemaakt tijdens CES in Las Vegas.

Doordat Fire TV ingebouwd wordt, kun je 7000 kanalen, apps en de Alexa-assistent gaan gebruiken. Dit moest eerder via een speciale HMDI-stick of een set-top-box gebeuren. Maar nu komt Amazon’s platform dus dichter bij een oplossing als de Android TV. Onder de apps zit onder meer Amazon Prime, maar ook concurrerende diensten als Netflix zijn te gebruiken.

De televisies komen in 43-, 50-, 55- en 65-inch-modellen beschikbaar.

Fire TV

Volgt de rest?

Het is echter de vraag of Fire TV in deze vorm ooit echt door gaat breken. Grote fabrikanten als Samsung, LG en Sony hebben al slimme televisies, vaak met Android TV of hun eigen systeem (Tizen en WebOS) erop. De kans is dan ook klein dat ze die sytemen laten vallen, alleen maar om een Amazon Fire TV te hebben.

Prijzen voor de Fire TV’s zijn nog niet bekendgemaakt. De televisies zijn bovendien in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten te koop via Amazon. Of ze ooit naar Europa komen, is niet bekend.