Amazon geeft geld terug aan kopers ‘hoverboard’

De hoverboard valt tegen. Naast het feit dat de naam misleidend wordt gebruikt (deze ‘hoverboards’ hebben gewoon wieltjes en zijn eigenlijk een soort mini-Segways), duiken er steeds meer verhalen op over exploderende modellen. De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission doet al een tijdje onderzoek, en nu grijpt zelfs de Amerikaanse webwinkel Amazon in. Iedereen die daar een hoverboard heeft gekocht, kan hem terugsturen om meteen zijn of haar geld terug te krijgen.

De inruilactie van Amazon werd aangekondigd door Elliot Kaye, het hoofd van de onderzoekscommissie van het bedrijf. Volgens hem heeft Amazon de actie vrijwillig op touw gezet, nadat er veel klachten over de hoverboards online opdoken. Hoe het initiatief precies in elkaar steekt, is vooralsnog onduidelijk. Zo heeft Kaye niet gezegd welke modellen ingeruild kunnen worden.

Na een korte periode van enthousiasme, blijkt de hoverboard toch niet helemaal te zijn waar men op hoopte. De kleine, Segway-achtige machine werd eerder al uit de digitale schappen van Amazon gehaald en bleek in meerdere landen verboden te zijn. Zo is het ook in Nederland niet toegestaan om met het voertuig de weg op te gaan.

Misschien moeten we maar weer gewoon gaan uitkijken naar een echte hoverboard, eentje die geen wieltjes onderop heeft. Deze technologie lijkt immers steeds realistischer te zijn.