Meer dan duizend mensen werken aan Amazon Echo om te kunnen concurreren met Google

De Amazon Echo is een kleine luidspreker met microfoon, die stemcommando’s vanuit de woonkamer kan accepteren. Hij draait aan de achterkant op Alexa, de virtuele assistent van Amazon die het opneemt tegen Siri, Cortana en de pas aangekondigde Google Assistent. Voor Amazon is het een belangrijk product: CEO Jeff Bezos vertelt tijdens Code Conference namelijk dat het Echo-team inmiddels meer dan duizend mensen bevat.

Volgens Bezos wordt er inmiddels al vier jaar gewerkt aan de technologie achter te Echo. En we hebben nog maar amper wat gezien van wat Echo en Alexa allemaal mogelijk gaan maken. “Dit is slechts het topje van de ijsberg”, zegt hij.

Amazon zal het Echo-project ook serieus moeten nemen om relevant te blijven, aangezien Google met Google Home exact hetzelfde wil gaan doen. Dat niet alleen: volgens geruchten wordt de Apple TV op termijn ook een Echo-concurrent, die met Siri zal gaan werken.

Het lijkt er dus op dat de concurrentiestrijd voor virtuele huisassistenten eindelijk goed is losgebarsten. De vraag blijft uiteraard nog: hoe lang tot de Echo ook in Nederland gebruikt kan worden? Voorlopig is er nog niets wat wijst op Nederlandse ondersteuning.