Amazon opent kassaloze supermarkt Amazon Go voor publiek

Amazon Go, de kassaloze supermarkt van Amazon, gaat open voor publiek. De fysieke winkel op de begane grond van het nieuwe hoofdkwartier van het techbedrijf in Seattle is vanaf vandaag voor iedereen te bezoeken, meldt Recode. Amazon belooft dat klanten in de supermarkt hun boodschappen kunnen pakken en zo weer naar buiten kunnen lopen, zonder langs een kassa te gaan.

Amazon onthulde zijn supermarktconcept in december 2016. Door middel van een app en sensoren weet Amazon precies welke producten je overweegt te kopen of daadwerkelijk van de schappen pakt. Daarmee kan het bedrijf de producten die je pakt automatisch afrekenen van een Amazon-account als je de winkel verlaat, zonder een kassa te passeren.

Hoewel kassières niet nodig zijn, werken er nog wel mensen in de winkel. Techwebsite Recode werd bij zijn bezoek door een medewerker begroet bij de ingang en zag een medewerker die identiteitsbewijzen controleerde bij de drankafdeling.

Ook zag Recode dat er minstens zes personen aan het werk waren in de keuken van de techsupermarkt, waar zij werken aan het aanbod van verse producten. Amazon Go bevat onder meer producten van de supermarktketen Whole Foods. Amazon nam dit bedrijf vorig jaar over voor 13,7 miljard dollar.