Amazon Video is bezig met bouwen van VR-platform

Aan de hand van een vacature kun je concluderen dat Amazon Video bezig met het bouwen van een virtual reality-platform. De vacature, die werd gespot door UploadVR, beschrijft hoe ze opzoek zijn naar een getalenteerde ‘Senior Software Development Manager‘ die in staat is om een team te leiden.

In de vacature wordt beschreven hoe entertainment zich razendsnel ontwikkelt en de toekomst niet gelimiteerd blijft tot 2D-ervaringen. Daarom “zal een Virtual Reality-team de platformen en interfaces voor verschillende soorten van content gaan onderzoeken en ontwikkelen”.

Netflix en Hulu presenteerden al eerder een app die ‘normale’ videos in een virtual reality-wereld afspeelt. Toch lijkt het er volgens UploadVR op dat Amazon zich hier niet op focust. Volgens de site is het waarschijnlijker dat ze zich bezig gaan houden met een platform dat een verzamelplek is voor allerlei VR-content, een soort van YouTube voor VR-video’s.

In Nederland zullen we er waarschijnlijk weinig van mee gaan krijgen, aangezien Amazon hier enkel en alleen zijn Kindle-diensten aanbiedt en het bedrijf op de Nederlandse markt niks met video doet.