Amazon Key maakt je voordeur open zodat je pakket binnen afgeleverd wordt

Amazon-Key

Amazon wil het bestellen en bezorgen van producten zo gemakkelijk mogelijk maken. En nu heeft het bedrijf nog een manier gevonden om dat te doen: je hoeft niet eens meer thuis te zijn om een pakket te ontvangen. Met Amazon Key kunnen de bezorgers namelijk zelf de deur open doen en je pakket in de gang neerzetten.

Het systeem bestaat uit een slim slot en een met het internet verbonden camera. De bezorger scant bij aankomst de barcode van het pakket, waarna er een verzoek voor toegang naar Amazons cloud wordt verstuurd. Komt er toestemming, dan start de camera met opnemen. De koerier veegt over een app op zijn smartphone en je deur gaat open. het pakketje wordt achtergelaten en de koerier doet de deur weer op slot als hij weg gaat.

Jij krijgt vervolgens een notificatie als je pakket bezorgd is. Ook krijg je direct een video te zien van de bezorging, zodat je zeker weet dat alles goed is gegaan.

Andere toepassingen

De Key heeft natuurlijk meer toepassingen dan alleen het bezorgen van pakketjes. Zo kun je het systeem gebruiken om iemand die je vertrouwd permanente toegang geven, bijvoorbeeld je ouders of een vriend. Daarnaast kun je tijdelijke toegang geven aan mensen als schoonmakers of degene die je hond uitlaat.

De dienst kan echter alleen gebruikt worden als je een camera die met het internet verbonden is hebt. Logisch, want je wilt natuurlijk wel zien wat er in je huis gebeurt als een vreemde bezorger binnen kan komen. Maar het moet ook nog eens een specifieke camera zijn, namelijk de Cloud Cam van Amazon zelf.

Het systeem kost in totaal 250 dollar. De dienst is vooralsnog alleen beschikbaar voor leden van Amazon Prime. In Nederland is de dienst niet beschikbaar.