Amazon krijgt goedkeuring voor het testen van drones

Nadat Amazon eind vorig jaar dreigde hun drones-programma te verplaatsen naar buiten de VS, hebben de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten besloten de retailreus toch goedkeuring te geven voor het testen van hun drones.

Nadat de FAA, de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, vorig jaar besloot dat het testen van drones beperkt mocht op aangewezen lokaties, sprong Amazon in de pen. Het bedrijf wil hun bezorgdrones namelijk testen in de omgeving van het eigen R&D lab in Seattle. Nadat Amazon kortstondig dreigde met het verplaatsen van de tests naar Europa, besloot de FAA toch een speciale vergunning uit geven.

Met de speciale vergunning mag Amazon nu tests uitvoeren op lokaties rond hun eigen campus, mits de drones niet hoger dan 120 meter komen. Daarnaast mag het vliegtuig niet uit het zichtsveld van de piloot verdwijnen en mag er alleen met daglicht getest worden. Piloten moeten daarnaast voldoen aan een sloot van veiligheids- en medische voorschriften.

Het zal nog wel even duren voordat we een pakketje op het balkon of in de tuin bezorgd krijgen met de drones, maar deze nieuwe ontwikkeling zorgt er in ieder geval voor dat Amazon de vaart in de ontwikkelingen kan houden.