Amazon neemt startup over om ‘Internet of Things’ platform uit te bouwen

Internet of Things

Amazon heeft startup 2lemetry overgenomen om zijn strategie op het gebied van het ‘Internet of Things’ uit te bouwen. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf aan TechCrunch laten weten.

2lemetry, een startup uit Denver, heeft een zakelijk platform voor het Internet of Things ontwikkeld, waarmee allerlei met het internet verbonden apparaten beheerd kunnen worden. Volgens TechCrunch zou Amazon het platform willen integreren met zijn eigen diensten voor het Internet of Things.

In 2013 introduceerde Amazon het platform Kinesis, dat grote hoeveelheden data uit diverse bronnen realtime kan verwerken en analyseren. Volgens ingewijden was dit de eerste stap van Amazon op het gebied van het Internet of Things voor de zakelijke markt. Door zowel de kennis als het platform van 2lemetry te gebruiken, zou Amazon in staat zijn om de diensten te optimaliseren. Hiermee hoopt het bedrijf tot een betere oplossing te komen voor bedrijven.

2lemetry gebruikt zijn platform onder andere voor retail implementaties. Zo zijn bedrijven in staat om via het platform beacons te versturen naar consumenten, waardoor zij gerichte aanbiedingen en informatie ontvangen op hun smartphone.

Daarnaast zou de startup ook een technologie hebben ontwikkeld voor gezichtsherkenning. “The 2lemetry Facial Recognition technology can trigger environment changes and “real-life” analytics based on the recognized age and gender of individuals”, zo schrijft het bedrijf op zijn website.

Ondanks de overname zullen de huidige klanten van 2lemetry gewoon gebruik kunnen maken van de service. Onder de klanten van 2lemetry bevindt zich onder andere Honeywell, dat het platform gebruikt voor Evohome. Welk bedrag Amazon heeft betaald voor de overname is niet bekend.